Teinit, osa 1/2

Nonni, nyt! Vanha asiakkaani laittoi viestiä, kertoi mitä heille ja hevoselle nykyään kuuluu ja jälleen kerran kiitti siitä, kuinka humma tallissani asuessaan niin hienosti kehittyi ja kasvoi. Uutisiin tyytyväisenä sen sitten oivalsin.

Mitä tekevät lastentarhan tädit? Huolehtivat, että lapset syövät ja juovat, ottavat päiväunet ja lepäävät välillä, ulkoilevat ja leikkivät sekä kasvavat ymmärtämään rajoja ja sääntöjä tietäen, että heistä (ainakin jonkin verran) pidetään ja heitä arvostetaan (tai, no, ainakin näin sen pitäisi mennä..). Eskari- ja ala-asteen tädit saavat jo jonniin verran kestää enemmän, ja seiska-kasiluokan opettajille en voi muuta kuin toivoa pitkää pinnaa (ja ihmetellä, kuinka joku voi edes haluta moiseen ammattiin?!?)

Minun tehtäväni orivarsojen pihattotallin omistajana on huolehtia siitä, että orivarsat syövät ja juovat kunnolla, muistavat levätä ja nukkua, liikkua ja leikkiä ja toimia yhteisten pelisääntöjen mukaan. Minun tehtävänäni on ollut opettaa kaapin paikka, ottaa kapinointi vastaan ja sopivina hetkinä myös kehua kovasti, etteivät pienet orityypit ihan huku testosteronin ihmeelliseen maailmaan..

Se tekee minusta siis lastentarhan/eskarin/ala-asteen tädin, kuin siistii!! *huutonaurua*

Tämä lastentarhan täti tahtoo nyt sitten kertoa teille Teineistä. Hevoslapsista ja ihmispennuista. Lienee kaikille osapuolille paras, että teinihevosten edesottamuksia (lähinnä näitä vauhdikkaita ”kumpi on kovempi kundi”-leikkejä..) esittelen valokuvilla. Omassa postauksessa kirjoitan teille Ihmisteinien kertakaikkisen hämmentävästä maailmasta tekemistäni havainnoista, mitkä perustuvat omaan empiirisen, kahdeksantoista vuotta jatkuneeseen tutkimukseeni, mikä edelleen jatkuu..

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Minna Alaspää 110518-5Minna Alaspää 040418-1-3Minna Alaspää, ekat-1

 

DSC_0139-1

Aurinkoista viikonloppua teille kaikille!

Rakkaudella, Minna

P.S. Huomaatteko eroa ensimmäisten ja viimeisten kuvien välillä? Diasatsissa olevat kuvat on otettu 2013-2016, ja loput sitten piirun verran paremmalla kameralla ja editointitaidolla.. 😀


Vastaa