Onpa hienoa olla tehokas!!

Nyt olisi hyvää rauhallista aikaa saada postaus valmiiksi. Istuskelen hetken, mietiskelen. Kirjoitan pienen pätkän, mietin että musiikki voisi olla kiva.

Nousen ylös, laittamaan musiikin kuulumaan stereoista, kuulostaa paremmalta kuin että tulisi läppärin kautta. Läppäri, mistä musiikki yleensä tulee, on työpöydälläni kiinni bloginkirjoituksessa, laitan stereopiuhan puhelimeen.

Yksi on laittanut messengeriin viestiä, toinen whatsuppiin. Luen molemmat. Toisella on huolia, istun siis hetkeksi kirjoittelemaan.

Saamme keskustelun päätökseen, on hyvä mieli kun pystyi edes ihan hiukan auttamaan kaveria. Kissa kulkee ohi, tahtoo ruokaa. Menen keittiöön laittamaan niille ruokaa, muistan että koiralle myös.

Keittiössä kissoille ruokaa, sieltä matkaan koiransapuska, täytyy viedä kuistille. Työpöydän kohdalla muistan kirjoitushomman ja mietin että siinä kirjassa oli tosi hyvä pätkä, sitä voisi käyttää postauksessa. Menen kirjojen luo, muutamaa läräilen. Huomaan puhelimen siinä vieressä.

Se musiikki.

Laitan musiikin, muistan koiran.

Vien sapuskat koiralle, käyn vessassa. Viimeinen vessapaperirulla lähtee käyttöön, täytyy kirjoittaa ostoslistaan HETI, muuten ei hyvä heilu.

Menen keittiöön, ostoslista. Voisin samalla katsoa mitä muuta puuttuu. Jääkaapissa kevyesti haiskahtaa. Täytyy siivota saman tien, koska onhan se nyt snadisti ällöä.

Alan siivota jääkaappia. Kissat tahtovat ulos. Kävelen talon toiseen päähän päästämään kissat ja koiran ulos.

Niin se kirja. Mikähän se aihe nyt sitten taas olikaan? Mitä kirjaa minun pitikään etsiä?

Puhelin?

Musiikki!!

Laitan Youtubesta pidemmän pätkän tulemaan, se on mukava, ei tarvitse hyppiä pois tietokoneelta, saa ihan rauhassa keskittyä hommaansa.

Paitsi että siinä on mainoksia. Täytyy nousta ylös koneelta, kävellä puhelimelle. Meinaan laittaa mainoksen pois. Mutta hitsit miten jännä traileri!!

Pakko se oli katsoa loppuun asti.

Miksi ihmeessä Aurajuuston jämät on tuossa sohvan käsinojalla??

Niin se jääkaappi. Siivoan sen. Heitän pilaantuneet roskikseen. Täytyy tyhjentää se saman tien, kaali ja homejuusto eivät ole toimivia huoneenraikastimina.

Ulkona on vilpoinen, täytyy laittaa vaatetta päälle. Samallahan voin viedä hevosille heinää. Lunta tulee aika reippaasti. Muutaman lumikolallisen voisin vetäistä, kun lisää tupruttaa koko ajan. Helpompihan lumihommat on tehdä, vähän kerrallaan.

Puolentoista tunnin päästä on siisti piha.

Ihan hullu nälkä. Laitan ruoan mikroon. Maitoja säilytetään kuistilla, mahtuu se kymmenen litraa paremmin siellä olemaan.. Lähden hakemaan.

Roskis.

Aivan!

Vien roskiksen, mietin että samalla voisin ottaa polttopuita mukaan. Ei tartte moneen kertaan riisua ja pukea. Kissa tahtoo sisälle, menen sen päästämään. Puhelin soi. Puhelinmyyjä. Ärsytyttävyys!

Menen sisään. Pojatkin tulevat koulusta kotiin ihan just kohta. Jos vaikka tänään yritettäisiin syödä yhdessä, kun se aina jää.

Joku on jättänyt suklaalevyn tuohon näkyville. Jos ihan vain palan, kun on niin nälkä.

Poikien tullessa kotiin olen syönyt koko suklaalevyn, kuistilla on täysi maitolasillinen, puidenkantoteline on tyhjänä keskellä pihaa, kolme kirjaa on levällään lattialla, ruoka on mikrossa, ja blogiini olen saanut otsikoksi suoraan kirjasta lainatun lauseen, ” Yksi ajatelma päivänsä jaksottamisesta ja hyvän rauhallisen keskittymisen aikaansaamisesta.”.

Halaukset kaikille ja keskittymiskykyistä vuoden alkua toivottaen,

Minna

P.S. Tämä postaus paisui niin valtavaksi, että teen kakkososan. Siinä kerron mitä kirjoja tätä varten luin, ja että mikä on pomodoro tai virtausjakso tai silppujakso ja mikä tyhjä yläkerran huone. Koska mä NIIN rakastuin tähän uuteen systeemiini!!

 

 


Vastaa